در نگاه امیرالمؤمنین علیه السلام حقیقت ایمان بر چهار پایه استوار است که عبارتند از: صبر، یقین، عدل و جهاد (الایمان على اربع دعائم: على الصبر و الیقین و العدل و الجهاد.)(31) و کفر که نقطه مقابل آن ... .
با این تحلیل، معلوم میشود که ایمان امیرالمؤمنین(علیهالسلام) به عدل خدا از سنخ ایمان به شهادت است، نه از قبیل باور به غیب، زیرا عدل الهی مشهود علی(علیهالسلام) است، نه مستور و غایب. .
پیامبر(صلى الله علیه وآله) روز دوشنبه مبعوث شد و على(علیه السلام)، روز سه شنبه، ایمان آورد و پیوسته مى فرمود: من هفت سال قبل از دیگران نماز خواندم و من نخستین کسى هستم که اسلام آوردم. .
این نوشتار پیرامون شناخت شخصیت و فضایل امیرالمؤمنین علیهالسلام است. سعى داریم بر معرفت خود نسبت به آن بزرگوار افزوده و برخى سؤالات و شبهاتى را هم که درباره مسأله امامت و ولایت وجود دارد، پاسخ دهیم. .
این، ترجمان فرمایش امیرالمؤمنین علیه السلام است که: «لَا یَجِدُ عَبْدٌ طَعْمَ الْإِیمَانِ حَتَّی یَتْرُکَ الْکَذِبَ هَزْلَهُ وَ جِدَّه؛ [۳] هیچ بندهای طعم ایمان را نچشد، مگر آن گاه که دروغ ... .
شیعه امامیه معتقد به ایمان و اسلام ابوطالب پدر امام علی(علیه السلام) است. اگر یک دهم گواهى هایى که بر ایمان و اسلام «ابوطالب» داریم، درباره فرد دیگرى ـ دور از مسائل سیاسى ـ داشتیم، به اتفاق شیعه و سنى اسلام و ایمان او را ...